Fysiotherapie

De fysiotherapeut helpt bij fysieke klachten om individuele doelen op gebied van sport, hobby’s of werk weer te behalen. Dit doet de fysiotherapeut door te luisteren, adviseren en/of te begeleiden en door samen met de patiënt te beslissen.

Daarnaast komt de fysiotherapeut steeds vaker in de rol van (leefstijl)coach en algemeen gezondheidsbevorderaar.

De fysiotherapeuten van FYSIK zijn daarnaast erg maatschappelijk betrokken en nemen deel in diverse zorg verbeterende initiatieven, zoals bijvoorbeeld de EZH.

Binnen de EZH werken we nauw samen met andere disciplines, zoals de huisarts, apotheker, diëtist, podotherapeut etc., om uw zorg zo goed mogelijk te kunnen inrichten.

Daarnaast zijn we betrokken bij  de (sport)medische begeleiding van diverse sportverenigingen in en om Haaksbergen.

Lees meer....

Manuele fysiotherapie

De manueel therapeut specialiseert zich in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt

  • hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek

 

Lees meer....

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Een sportfysiotherapeut heeft veel specifieke kennis als het gaat om klachten die u tijdens en/of na het sporten ervaart. Ook als u vragen heeft over het verbeteren van uw sportieve prestaties bent u bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres!

 

 

Lees meer....

Bedrijfsfysiotherapie

Veel fysieke klachten ontstaan op het werk, of hebben gevolgen voor de manier waarop u uw werkzaamheden uitvoert. In geval van dit soort ‘werkgerelateerde’ klachten helpen we u om mee te kijken of u uw werkplek anders moet inrichten, of uw werkzaamheden anders kunt organiseren.

Ook kijkt de bedrijfsfysiotherapeut organisatie-breed of er aandachtspunten zijn en geven we voorlichtingen en trainingen op locatie.

Lees meer....