Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren ’triggert'(prikkelt), zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen.

Dry Needling en acupunctuur worden vaak met elkaar verward. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam.

Bij Dry Needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ om een spier weer beter te laten ontspannen.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen zorgen waardoor uitstralende pijn ontstaat. Triggerpoints kunnen ontstaan door tal van oorzaken. De meest voorkomende triggerpoints zitten in je nek, schouder, rug of bil.

Ieder menselijk lichaam heeft triggerpoints, maar je hoeft daar niet altijd last van te hebben. Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn of stijfheid in een spier waardoor je als het ware pijn op ‘afstand’ kan ervaren. Ook bewegingsbeperkingen of verminderde kracht in betrokken spieren en/of gewrichten zijn veelvoorkomende verschijnselen. Eventuele neveneffecten zijn tintelingen in je arm of been, hoofdpijn of duizeligheid. Regelmatig gebeurt het dat pijnontwijkend gedrag optreed. Je gaat dan ‘anders’ bewegen om de pijn te ontwijken of te verlichten waardoor ook klachten ontstaan.

Verstuur een bericht

Neem contact met ons op voor meer informatie, uw bericht wordt vertrouwelijk en snel in behandeling genomen.

    Check onderstaand...