Shockwavetherapie is een behandelmethode die ingezet wordt bij klachten die heel precies onder de huid aangepakt moeten worden. Soms zijn bijvoorbeeld knopen in je spieren zo hardnekkig dat massage niet genoeg helpt. Daarnaast zetten we shockwavetherapie in bij het behandelen van ontstoken gebieden of verkalking aan pezen en spieren.

Shockwave is een therapie op basis van geluidsgolven. Deze geluidsgolven sturen in tien minuten ongeveer drieduizend kleine, gerichte ‘shocks’ naar het verkalkte of verkleefde gebied. Dit gebied kunnen we losmaken omdat we heel precies op een pees kunnen werken. Shockwave stimuleert tevens de bloedcirculatie waardoor je lichaam zichzelf beter kan genezen.

Shockwavetherapie neemt bij chronische ontstekingen, bijvoorbeeld een golferselleboog, de ontsteking weg. Bij behandeling van een verkalking verlicht shockwave de pijn en vergroten we de beweeglijkheid van het gebied. Shockwave is een bewezen effectieve en pijnloze behandeling.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen zorgen waardoor uitstralende pijn ontstaat. Triggerpoints kunnen ontstaan door tal van oorzaken. De meest voorkomende triggerpoints zitten in je nek, schouder, rug of bil.

Ieder menselijk lichaam heeft triggerpoints, maar je hoeft daar niet altijd last van te hebben. Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn of stijfheid in een spier waardoor je als het ware pijn op ‘afstand’ kan ervaren. Ook bewegingsbeperkingen of verminderde kracht in betrokken spieren en/of gewrichten zijn veelvoorkomende verschijnselen. Eventuele neveneffecten zijn tintelingen in je arm of been, hoofdpijn of duizeligheid. Regelmatig gebeurt het dat pijnontwijkend gedrag optreed. Je gaat dan ‘anders’ bewegen om de pijn te ontwijken of te verlichten waardoor ook klachten ontstaan.

Verstuur een bericht

Neem contact met ons op voor meer informatie, uw bericht wordt vertrouwelijk en snel in behandeling genomen.

    Check onderstaand...