Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden.

Er zijn meerdere Leefstijlinterventies beschikbaar in Nederland. FYSIK heeft gekozen voor de variant SLIMMER.

Leefstijlverandering ga vooral over gedragsverandering. Dit gaat helaas niet van vandaag op morgen. Daarom duurt de begeleiding bij SLIMMER 2 jaar.

In het eerste halfjaar(intensieve fase) proberen de behandelaars zoveel mogelijk belemmeringen weg te nemen op gebied van voeding en bewegen, maar ook op gebied van stress/slaap/ontspanning/sociale contacten et cetera. De doelstelling is, dat je na dit halve jaar zelfstandig verder kunt met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Wij(FYSIK) zijn in de 2e fase(nog 18 maanden dus) op de achtergrond aanwezig, waarbij de gesprekken met de diëtist nog wel door gaan.

 

Wil je graag bij ons blijven bewegen? Dan is dit uiteraard mogelijk binnen onze reguliere FITPLAN of MEDPLAN trainingen(vraag naar de voorwaarden voor deelname)

FYSIK is aangesloten bij de EZH(Eerstelijnszorg Haaksbergen). De EZH is een eerstelijnszorg stichting, waar alle disciplines aan deelnemen. Dit zorgt dat er korte lijntjes zijn met collega-fysiotherapeuten, maar ook met podotherapeuten, ergotherapeuten, praktijkondersteuners, huisartsen etc.

In het kader van de GLI werken we nauw samen met de diëtisten van diëtistenpraktijk Aarnink, maar ook met de buurtsportcoaches uit Haaksbergen. Gezamenlijk helpen we u op weg naar het bereiken van uw persoonlijke doelen.

Verstuur een bericht

Neem contact met ons op voor meer informatie, uw bericht wordt vertrouwelijk en snel in behandeling genomen.

    Check onderstaand...