Fysiotherapeuten maken veel gebruik van manuele therapie. Dat is een vorm van therapie waarbij de fysiotherapeut veel met de handen werkt. Door middel van manuele technieken als massages en mobilisatie van gewrichten. De fysiotherapeut helpt bij het voorkomen, verhelpen en verminderen van klachten aan spieren en gewrichten.

Een oefentherapeut is gespecialiseerd in het aanleren van gezond beweeggedrag en richt zich dan ook voornamelijk op het behandelen en voorkomen van klachten die ontstaan door een verkeerde houding in het dagelijks leven. Doordat spieren verkeerd gebruikt worden, kan deze overbelast raken. Vaak gaat hier een jarenlange verkeerde houding aan vooraf. De oefentherapeut brengt door middel van een analyse uw beweeggedrag in kaart en bekijkt daarbij welke spieren u verkeerd belast. Hierbij beperkt de analyse zich niet alleen tot het gebied waar de klacht zich voordoet, maar de oefentherapeut kijkt hierbij naar het hele lichaam. Want wist u dat uw rugklachten ook kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde stand van de knieën? U kunt bij de oefentherapeut terecht voor hoofdpijnen, bekkenklachten, schouderklachten, rugklachten, ademhalingsklachten en nog veel meer.

Dus wat is nu precies het verschil? Oefentherapie is eigenlijk een onderdeel van fysiotherapie. Waarbij een oefentherapeut wat meer gespecialiseerd is, is een fysiotherapeut wat breder opgeleid. Je kunt dus bij een oefentherapeut terecht wanneer je klachten hebt door een verkeerde houding of verkeerd beweegpatroon. De oefentherapeut gelooft dat door middel van oefeningen iedereen de juiste houding kan aanleren. Het is dus een vorm van therapie waarbij je ook zelf aan de slag moet met oefeningen!

U kunt terecht bij de sportfysiotherapeut voor bijvoorbeeld: behandelen van blessures , blessurepreventie, revalidatie na operatie, verbeteren van sportspecifieke prestatie. Sportfysiotherapie is voor jong en oud, voor wandelaars en voetballers 

FYSIK- Professionals in Beweging is ingericht op het begeleiden en behandelen van sporters.
De praktijk is voorzien van een grote oefenzaal, ruime behandelfaciliteiten en moderne diagnostische apparatuur. Actuele kennis en vaardigheden vullen het geheel aan om op het vlak van sport en gezondheid te kunnen adviseren, behandelen en begeleiden.

Verstuur een bericht

Neem contact met ons op voor meer informatie, uw bericht wordt vertrouwelijk en snel in behandeling genomen.

    Check onderstaand...