Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, de sportfysiotherapeut onderscheid zich binnen de fysiotherapie doormiddel van sportspecifiek onderzoek en behandeling middels bewegingsanalyses, testen en meten en de trainingstechnieken. Belangrijk binnen de sportfysiotherapie is dat het revalidatietraject aanpast op de sporter. Testen en meten is erg belangrijk item binnen de revalidatie. Dit is essentieel om het optimaliseren van het revalidatietraject voor een veilige terugkeer naar sport. Dit allemaal met als uiteindelijke doel om de sporter met een zo laag mogelijk risico op zijn of haar gewenste niveau terug te laten keren.

U kunt terecht bij de sportfysiotherapeut voor bijvoorbeeld: behandelen van blessures , blessurepreventie, revalidatie na operatie, verbeteren van sportspecifieke prestatie. Sportfysiotherapie is voor jong en oud, voor wandelaars en voetballers

FYSIK- Professionals in Beweging is ingericht op het begeleiden en behandelen van sporters.

De praktijk is voorzien van een grote oefenzaal, ruime behandelfaciliteiten en moderne diagnostische apparatuur. Actuele kennis en vaardigheden vullen het geheel aan om op het vlak van sport en gezondheid te kunnen adviseren, behandelen en begeleiden.